Hei taas

Viime kerrasta onkin aikaa, mutta mikä tärkeintä, liikuntaa en ole unohtanut.

Minä kun olen tälläinen tilastojen tuijottaja ja analysoija, niin menin päivittämään kalustoani. Ostin Polar V800 sykemittarin. Varsinainen syy siihen on, että eräällä pidemmällä pyörälenkillä, käyttämäni polar beat sovellus ja Iphone5 combo ei enää jaksanut. Olen aikaisemminkin huomannut, että puhelimesta meinaa akku loppua kesken, varsinkin pidemmillä, kuumalla ilmalla tai kylmällä ilmalla tehtävillä lenkeillä. Tällä noin 53km:n lenkin  loppu puolella puhelin jo sekoili ja sammutti itsensä, kun kuumeni liikaa. Lenkin jälkeen päätin luopua puhelimen ja sovellusten käytöstä lenkeilläni ja palata sykemittarin käyttöön. Ongelmana on, että haluan kuitenkin tietää nopeuteni ja matkan ja ajan ja ja ja...lista on loputon, joten päädyin ostamaan parhaan mahdollisen Polarin mittarin. En mitenkään hakua korostaa Polaria tai dissata muita merkkejä, mutta aikaisempaa kokemusta on vain Polarista ja olen melkoisen merkkiuskollinen, varsinkin jos merkki on ollut toimiva ja ajanut asiansa. Eli, siis ostin Polarin ja mietin muitakin malleja kyseiseltä valmistajalta, mutta päädyin tähän ns.lippulaivaan, enkä ole katunut päätöstäni. Hiukan hintava, mutta laitetta tulee käytettyä 24/7 ja useampi vuosi varmasti, joten on kyllä hintansa väärtti. Toistaiseksi minulla ei ole ostettuna eri antureita mittariin, mutta sisäinen gps tuntuu toimivan melkoisen luotettavasti ja mittatarkasti, että uskon voivani luottaa lukemiin matkasta, nopeudesta ja muusta tiedosta mitä saan kyllin riittävästi. Niin ja ostinhan minä uudet lenkkaritkin, kuvassa näkyvät asics:it. Vielä on menossa sisäänajo vaihe, joten syyskuu  alussa juostava puolimaraton menee vielä vanhoilla tossuilla.

Niin tosiaan. On tässä välissä liikuttukin. Ihan vaan perus lyhyttä hölkkää ja pyöräilyä ja tuo yllä mainittu reilu 5kymppinen pyörälenkki

Oli tuossa sellainen viikko pakkolepoakin, kun kävin poistattamassa pari luomea, enkä yhtään ajatellut, että tikkien aikana en saisi liikkua. Oletin että toimenpide päivänä olisi otettava rennommin, mutta lääkäri sanoikin, että hikiliikuntaa vältettävä tikkien ajan (7pv). Tuo viikko oli kyllä paha paikka, kun mieli ja kroppa olisi halunnut tehdä edes jotain ja tuo puolikaskin tuolla muutaman viikon päässä häämötti.

Tuosta kesästä......se vain tuntuu jatkuvan. Ei siinä sinällään mitään pahaa ole, mutta itselleni tälläinen yletön(+22 astetta tai enemmän) on vähän liikaa, näin jatkuvasti. Nythän nuo lämmöt oikestaan vasta alkoivatkin, kun lähes koko kesän on satanut ja ollut viileää, lukuun ottamatta lämmintä kevättä. Pyöräillessähän tuo lämpö ei niin paljon haittaa, kun ajaessa aina ajoviima viilentää, mutta juostessa on meinannut muutaman kerran läkähtyä. Tietysti voisin käydä lenkillä aikaisemmin tai myöhemmin, mutta työpäivinä se meinaa olla mahdotonta, kun tuosta yöunesta ei parane mennä nipistämään. Iltaisinkin on lämmintä melko pitkälle iltaan, joten pidän rutiinini ja läkähdyn mieluummin. No eihän tuo lämmin luita riko ja mukavampi tämäkin, kuin talvi ja auraamattomat ja hiekoittamattomat tien pientareet ja kadut.

Jokohan tässä olisi kaikki tälle haavaa. tuntuu, kuin olisin jotain unohtanut. Ai niin, en muista olenko maininnut aikaisemmin aikomuksistani osallistua Parkanossa juostavaa Liekkihölkkään. Sen jätin väliin. Matkana olisi ollut 5 tai 10 km ja osallistumismaksut 25/30€. Tein periaate päätöksen jättää väliin. En ole moisia osallistumismaksuja muualla nähnyt kyseisillä matkoilla. Onhan noita lähelle sada euronkin summia noissa isoissa tapahtumissa ja pitkilla matkoilla, joissa on paljon järjesteltävää ja juottopistetä ja ja ja, mutta nyt tuo tuntuu vain rahastukselta. Ehkä en tiedä koko totuutta, mutta toistaiseksi minä vien rahani muihin kisoihin. Minun osallistumisellani tai osallistumattomuudellanihan ei ole kenellekään mitään merkitystä, joten se siitä.

Seuraava "kisani" on Karviassa 5.9.2015 ja matkana puolimaraton, joten palailen sen jälkeen kertomaan tuntoja ja fiiliksiä. Tavoitteeksi laitoin  2:15:00, ehkä liian positiivinen, mutta katsotaan.......

Kaunista loppukesää ja hyviä kilometrejä kaikille.

image.jpg