IMG_0349-normal.jpgo

Hei taas. Vaikka en ole täällä käynytkään olen kuitenkin onneksi jatkanut kuntoilua. Olen Kävellyt ja pyöräillyt. Juokseminen ollut vähäisempää. Lenkit olleet kävellen perus 4-6km ja pyörällä 20-30 ja yksi pidempi 48km.

Olen saanut myös vaimoni innostumaan kävelystä ja pyöräilystä, joten ei ole yksin tarvinnut aina lenkkeillä. Vaimoni polvi ei tosin vielä kestä rajumpaa kuntoilua, koska polvi operoitiin viime kesänä.

Niin ja huikaisevin juttu toistaiseksi oli 12.7.14 Orivedellä vuosittain järjestettävä Siitaman sikamaraton, joka järjestettiin nyt 5.kerran. Olen ehkä maininnutkin, että tahtoisin osallistua sinne ja kerran jo sen ilmoittanut jättäväni pois tämän vuoden ohjelmasta. Matkahan siellä on 22.4km ja sen voi taittaa kävellen/juosten/hölkäten tai vaikka pyörällä.

Eräs vanhaystäväni sai minut kuitenkin muuttamaan mieleni ja osallistuin tänä vuonna. Tarkoitukseni oli lähteä kävelemään ja koittaa saapua maaliin 3 tunnissa. Hölkäten / kävellen matka meni ja ajaksi tuli 2:41:10. Eli tyytyväinen saa olla. Viimeiset 9km olivat todella vaikeat ja aivan loppumatka oli jo todella vaikeaa jalkojen krampatessa ja kärsiessäni nestehukasta, mutta olo oli silti kuin voittajalla ja aivan mahtava fiilis.Tein päätöksen, että osallistun tapahtumaan joka vuosi, jos ei ole mitään ylitsepääsemätöntä estettä. Nyt on hyvä lähteä koittamaan ajan parannusta.

Pelkäsin, että miten jalkani kestävät, kun niitä penikka oireita ollut vielä pari päivää ennen koitostakin, mutta ostamani kompressiosäärystimet saattoivat auttaa. Ainakaan jalkani eivät särkeneet lainkaan, mitä nyt pari seuraavaa päivää jalat olivat muuten kuin jonkun muun jalat ja nekin puuta. Ilmeisesti ne penikkaoireet ovat taakse jäänyttä, toivotaan niin.

Ostin myös 15.7.-14 myös tuollaisen kuvassa näkyvän pyörän. Vielä en ole kerinnyt kuin pari lenkkiä ajamaan ja tutustumaan pyörään. Ajaminen kuitenkin niin paljon erilaista kuin edellisellä maantiekiitäjälläni, joka minulla on edelleen.

Pyörä on Tunturi Professional ja osasarjat Shimanon soraa, eli sieltä halvemmasta päästä, mutta uskon olevan minun ajoilleni aivan rittävän laadukas.

Sanonta "nälkä kasvaa syödessä" tuntuu, ainakin minun kohdallani pitävän paikkansa. Kokoajan olisi varusteissa muka jotain parannettavaa, mutta varustellaan varovasti. Ei minulla ainakaan ole varojakaan ostella mitään markkinoiden kalleimpia, eikä se olisi järkevääkään. Minähän kuntoilen "vain" omaksi ilokseni.

Johan tässä kerrottavaa olikin ja näinkin positiivisia asioita. Yritän joskus saada aikaiseksi treenipäiväkirjaa, josta näkyy matkoja ja aikoja, mutta luulen että sellainen ei oikeastaan kiinnosta ketään, tämänkään vertaa.