IMG_0126-normal.jpg

Eilen piti käydä pidemmällä pyörälenkillä, mutta sade ja ukkonen muutti suunnitelmat. Kävin kuitenkin pienellä kävelyllä (4,6km/46min). Voin sanoo, että oli viimeinen sateen jälkeinen kävely tuolla pururadalla. Hyttysiä oli enemmän kuin.....no, joka tapauksessa niitä oli paljon. Pää on vieläkin turvoksissa hyttysten jäljiltä.

No kuitenkin tänään oli ja on vieläkin tätä kirjoittaessani aivan mahtavan upee keli, aurinko paistaa, mutta ei ole kuitenkaan liian kuuma.

Kävin pyöräilemässä yhtä vakio reittiäni, tosin hiukan pidennettynä. Yleensä poljen vain n. 20-30km lenkkejä. Joo ja tiedän aikas lyhyitä lenkkejä noin maantiepyöräilyyn, mutta liikuntaahan se on pienempikin, eikö? Olen tainnut sanoa tuon jo aikaisemminkin. Niin siis siihen tämän päiväiseen, eli tänään meni n.40km/1h55min ei mikään tappovauhti, mutta ei oo mun pyöränikään mikään kilpapyörä. Hauska homma tavallaan, että mun vauhdit on aikas samat, riippumatta matkan pituudesta. Elikkäs aina suurinpiirtein 10km/30min. Ehkä se johtuu, juuri siittä, että se on tuollainen perus citypyörä, millä ajoasento on selkä suorassa ja ilman vastus huolehtii mukavasti jarruttamisesta. Kyllähän tuollakin tietty matka taittuu, mutta voisin kuvitella, että pidemmät matkat jo alkavat puuduttamaan.

IMG_0129-normal.jpg

Siinä meikäläinen ja se mun "maantiekiitäjä" Ovelimmat jo huomasivatkin, että kuvat ovat samasta paikkaa. Lintutorni ja veneenlaskupaikka sulassa sovussa.

Sen verran piti vielä hehkuttaa, että kyllä tuo pyöräily on kuiteskin niin mukava laji, vaikka jo harmittelinkin, että on pakko pyöräillä enemmän, kun nuo jalat ei meinaa kestää juoksua.

Olen tässä jo nyt miettinyt, josko pitäisi hommata ensimmäiset sukset ja muut vermeet, sitten lapsuus aikojen. Ei oikein ole talvelle muutakaan kunnollista kuntoilu muotoa, kuin tuo hiihto. Ei oikein ole talvikunnossapitoa täällä noille pyöräteille, eikä hotsittaisi mennä liukastelemaan lumen ja jään sekaan. Latu hommat on kunnossa ja ladutkin lähtevät tuosta n.200 metrin päästä, joten mikäs sitä hiihdellessä.

Mut nyt jätetään noi hiihto ja muut kylmät talvilajit rauhaan ja nautitaan tästä kesästä ja liikutaan ja tehdään, sitä mistä kukin tykkää.