Hep.

Viimeksi kerroin osallistuvani 5.9. Puolimaratonille. WRONG. Niinhän mä luulin, mutta kroppa teki tepposet. Eli alkuviikolla olin flunssainen jo muutaman päivää ja puoleen viikkoon olo helpotteli. En uskaltanut lähteä "toipilaana" kovempaan koitokseen, joten osallistuin 10km juoksuun ja hyvä niin, koska olin todella uupunut jo kympin jälkeen.

Tapahtumahan oli/on "Willin Karvian kymppi ja puolimaraton" matkoina nimensä mukaisesti 10km ja puolimaraton. sarjoja: 10 km / puolimaraton M/N, M55 sekä kuntosarjat ajanotolla tai ilman. Retkisarjat pyöräilijöille ja rullaluistelijoille. Järjestäjänä tapahtumalle toimii "Karvian Kiri"

Itse osallistuin tuohon kuntokymppiin ja sijoituin sarjassani 3. aikani ollessa 1.09.10.  Eli osasin ainakin arvioida kuntoni melko oikein.

Mitä reittiin tulee, niin se oli todella raskas. Alun n. 2km juostiin asfaltilla/soralla, jonka jälkeen siirryimme maastoon. Alustana oli todella pehmeä hiekka, puru, sekä kangasmaa. Märkinä alustoina nämä tuntuivat imevän kaiken voiman vielä normaaliakin enemmän. Tämä osuus kesti sinne n. 7km paikkeille, jonka jälkeen loppu olikin kovaa hiekkaa ja asvalttia. Pehmeällä osuudella vauhtini olivat 7min/km molemmin puolin ja kovalla alustalla sain pidettyä vauhtini siinä 6min/km molemmin puolin. Metsä osuudella oli myös runsaasti mäkiä, jotka olivat melko lyhyitä, mutta sitäkin jyrkempiä. Huolto pisteitä reitillä oli kympillä 2 kappaletta, noin 4km ja 8 km kohdilla. Puolikkaan juoksijoilla oli lisäksi lähtö/maalilinjan paikkeilla juomapiste, josta jatkoivat toiselle kierrokselle, sillä puolikas juostiin kiertämällä kymppi kahdesti. Sää oli onneksi mukavan viileä ja poutainen, vaikka sateen uhka olikin olemassa ja aurinkokin paisteli osan aikaa hiukan. Muiltakin juoksijoilta kuulin, myös reitin haastavuudesta, joten en ollut ainoa joka piti reittiä haastavana, mutta reitti oli kuitenkin kaikille sama.

Tarkastihan tuo matka taisi olla 10,6km ja tuo puolikas sen puolikkaan verran. Oma Mittarinikin näytti maalissa juurikin tuon 10,6km. Kaiken kaikkiaan tapahtuma tuntui hyvin järjestetyltä ja kaikki toimi niinkuin pitääkin ja itselleni jäi mukava fiilis, niinkuin aina, kun päässyt maaliin. Onpahan taas yksi kokemus enemmän. Niin ja sellaista vielä, että osallistujia oli kaiken kaikkiaan 48, eli ei voi sanoa että mikään suuri tapahtuma, mutta on näissä pinemmissä ihan oma tunnelmansa.

Taas olisi ollut kaikkea muutakin ja myös enemmän tästäkin tapahtumasta, unohtamatta tässä välissä tehtyjä treenejäkin, mutta olkoon tämä nyt tässä.

Kiitoksia taas ja iloisia kilometrejä pimeneviin iltoihin.  :)

p.s. Ohessa linkki kyseiseen tapahtumaan.

http://karviankiri.sporttisaitti.com/willin-karvian-kymppi-ja-puolima/