Hei taas. Viimeksi odottelin lämpimämpiä kelejä ja saan odotella vieläkin. Tähän pariin viikkoon on mahtunut muutama poutainen ja oikeasti lämmin päivä. Lähes joka päivä on satanut ja lämpötilakin on ollut alle +10astetta. Nyt pe ja la olivat ehkä toistaiseksi lämpimimmät päivät, mutta sitä iloa ei kauaa kestänyt. Tänään taas satanut ja lämpö siinä +10 asteen tuntumassa.

Jo perinteeksi muodostunut jokavuotinen haastepyöräily-tapahtuma Käskyvuori-pyöräilykin peruuntui tänään sateesta ja ehkä osin rippijuhlista johtuvista syistä. Kävin sateesta huolimatta lähtöpaikalla katsomassa, josko siellä muitakin "hulluja" olisi, mutta lisäkseni siellä oli vain yksi pyöräilijä. Tapahtuman järjestäjäkin poikkesi katsomassa ja sanoi, ettei kannata lähteä, kun iltapäiväksi luvattu runsaampaakin sadetta. Sade ei sinäänsä pyöräilyä tai muuta kuntoilua estä, mutta tapahtumaan oleellisena osana kuuluu perillä makkaran paisto ja virvoikkeiden nauttiminen. Sateisesta ja koleasta kelistä johtuen tauon pitäminen ja "kenttälounas" ei oikein houkuta, joten minä ja toinen pyöräilijä päätimme, ettemme mekään kyseiseen paikkaan pyöräile.

Edelleenkin salitreenini odottavat. kerran olen saanut tehtyä n. tunnin mittaisen treenin, mutta hölkkää ja pyöräilyä on ollut enemmän. Kuten olen suunnitellut, olen ruvennut hiukan pidentämään lenkkejäni. Nyt viimeisin lenkki perjaintailta, toistaiseksi pisin lenkkini, viimevuoden puolikkaan jälkeen. Matkaa kertyi 14km. Tuntui hienolta ja helpolta, mutta johtui varmaan uudesta reitistä ja rauhallisesta vauhdista aikaa sain käytettyä n. 1h42min, jolloin keskivauhdiksi tulee n.7:19min/km. Ensi viikolla voisi koittaa 1-2 samaa lenkkiä ja hiukan pyöräilyä. Siitaman sikamaratonillekin on aikaa enää muutama viikko.

Sen verran olen tehnyt hankintojakin, että sain vihdoinkin ostettua ne pyöräilykengät. Päädyin Shimanon mtb kenkiin, spd klosseilla. Kengät soveltuvat minulle paremmin, kuin perus maantiekengät, koska lenkeilläni tulee myös hiukan välillä kävelyäkin ja perus maantiekengät ovat todella epämukavat edes pikaiseen kioski pyrähdykseen. Nyt pari lenkkiä, kenkiä testanneena uskon, että olen tyytyväinen hankintaani. Asensin myös city-pyörääni lukkopolkimet, joten kengistä saa kaiken hyödyn irti.

Useat pelottelivat, että alkuvaiheessa kaatumisia tulee, kun pysähtyy ja unohtaa, että jalat ovatkin kiinni polkimissa, mutta en ole vielä ainakaan moiseen syyllistynyt.  :)

Juhannuksen jälkeen palataan astialle.

Tsemppiä kaikille ja aurinkoista Juhannusta.