Nyt on taas kauan ja hartaasti odotettu Siitaman sikamaraton takana. Tämä oli nyt järjestyksessään 6. ja minulle 2. sikamaraton. Tänä vuonna juoksijoita/kävelijöitä oli 51kpl ja pyöräilijöitäkin 59 kpl.

Oma tavoitteeni oli, että maaliin päästyäni kello pysähtyisi hiukan pienempään aikaan, kuin vuosi sitten ja se onnistui. Pakko olla tyytyväinen. Juoksu tuntui muutenkin helpommalta, kuin viime vuonna, vaikka aloitinkin liian lujaa. Jossain 6 kilometrin kohdalla rupesin hiljentelemään, että jaksaisin maaliin asti ilman kävelemistä. Alun n. 5-6 km juoksin n.alle 6min/km vauhtia. Itse en vauhtiani tajunnut, ennen kuin yksi kanssajuoksija kertoi mikä oli vauhtimme. Niin se loppu aika oli 2:28.39, matkan ollessa 22,4km keskivauhdiksi tulee 6:38min/km. Viime vuotinen aikani oli 2:41:10. Tulostaulukossa olen sijalla 21, joka on muuten sama, kuin juoksunumeroni.

Tänä vuonna myös pikkusiskoni oli mukana juoksemassa ja selviytyi ihan kivasti, ongelmista huolimatta.

Kelien puolesta oli mukavaa. Pilvistä ja alle 20 astetta, vaikka aurinkokin näyttäytyi hetkittäin ei se kuitenkaan onneksi päässyt kuumentamaan liiaksi. Tankkauspisteitäkin taisi olla ainakin yksi enemmän, kuin viime vuonna, tosin tänä vuonna minulla oli reitillä autolla kiertämässä kannustusporukka, joka otti kuvia ja tsemppasi ja tietenkin antoi myös omaa juomaa. Kaikesta huolimatta puolenvälin jälkeen alkoi vasen pohje oireilla ja oikean jalan jalkapohja. Ilmeisesti suolan puutetta tai jotain. Aivan viimeiset 1-2 kilometriä pelkäsin, että jalkapohjan krampit pakottavat kävelemään loppuun, mutta pääsin kuitenkin juosten maaliin.

Kaiken kaikkiaan aivan mahtava kokemus, vaikka tänään olenkin viime vuoden tapaan kävellyt jonkun muun jaloilla ja nekin puujalat :)  Ensi vuonna taas uudestaan, josko pystyisi taas muutaman minuutin nipistämään

 

Hyvää kesän jatkoa kaikille.