image.jpgTäällä taas. Viimeksi olin toipilaana ja ollut juoksematta tovin ja kerkesin lenkin pari tuossa jo heittää, mutta toinen silmäni rupesi oireilemaan ja lääkäri määräsi juoksu ja ponnistamis kieltoa varmuudenvuoksi, kunnes silmälääkäri tutkinut silmät.

No eilen olin vihdoin silmälääkärillä ja kunnossahan silmät olivat, mitä nyt lukiessa voisin käyttää laseja edes joskus, niin silmän lihakset eivät väsyisi.

Liikunta piti hoitaa sitten jokunen viikko kuntopyöräillen ja kävellen, no käyhän se sitenkin. Aloitin tuossa marraskuun puolenvälin jälkeen myös "salitreenit" 2xviikossa, ihan vaan kotona olevilla härveleillä ja pikkupainoilla. Eihän tässä kuitenkaan ole tarkoitus tulla mitenkään "kaapiksi", niin nuo kotitreenit ajavat minun kohdalla asiansa.

Tänään sitten pääsin pitkästä aikaa oikein juoksemaan. On vaan niin julmetun liukasta, kun kaikki pienemmät tiet ovat kuin kelkkaratoja.  Pyöräteitä/jalkakäytäviä täällä on muutama kilometri, joten niistä ei oikein mielekästä reittiä saa aikaan, mutta tuolla järvisuomentien(23) pientareella oli sopivasti lumista. Kirkasta päälle ja liikenteen sekaan, tosin ei siellä sitä liikennettä näin pyhisin kamalasti ole, jos koskaan mikään kamala ralli. Joka tapauksessa sain juostua tauon jälkeen n.7,8 km/50:35min. Keskivauhti sellanen 6:26min/km. Meikäläisellä noi todelliset juoksu vauhdit vähän hämärtyy, kun yleensä aluksi ja lopuksi vaan kävelen, mutta onkos tuolla sitten niin väliä, kun tässä kuitenkaan mitenkään kilpailla yritäkään.

Hetken tuossa jo rupesi näyttämään oikealta talvelta, kun oli lumi maassa ja pakkanenkin kävi siinä n.-25 asteessa, mutta sitä iloa kesti viikonverran ja nyt onkin muutaman asteen plussalla ja jäätikko kelit. En minä siittä kovasta pakkasesta välitä, mutta lumi olisi kiva, niin olisi vähän valoisampaa. Mutta liikunnat kelien mukaan ja hei, valoa kohtihan tässä mennään. 4 kuukauden päästä saa jo ruveta varustelemaan sitä kilpuriakin.

Hyviä treenejä ja oikein hyvää alkanutta vuotta 2015 kaikille.